Ricottás epres sütemény
A költözés során szembesültem vele, hogy van mandulalikőröm. Mivel nem iszom, ezért kizárólag valami finomsághoz lesz felhasználva a teljes mennyiség, ezért nagyon örülök neki, ha olyan recepttel találkozom, amelyben megtalálható ez az összetevő. Az eper nagy kedvencem, és mivel villanytűzhely hiányában lemaradtam a szezonról, ezért hiányérzetem volt desszert terén ebből a finomságból, az sem tartott vissza, hogy már csak mirelitből tudok akármit is elkészíteni. Ezért amikor megláttam a Vidék ízében ezt a nasit, azonnal tudtam, hogy meg fogom csinálni, hiszen mandulalikőr és eper is kell hozzá, rossz nem lehet. Nem is lett az, sőt nagyon finomra sikeredett, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon egyszerűen és gyorsan lehet vele nagyot villantani.
Hozzávalók:
- 25 dkg eper (részemről mirelit)
- 3 nagy tojás
- 25 dkg cukor
- 1 teáskanál mandulalikőr
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 25 dkg ricotta
- 28 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1-2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:
Keverőtálba ütjük a három tojást, hozzáadjuk a cukrot (2-3 evőkanállal félreteszünk belőle a sütemény tetejére), a mandulalikőrt és a vaníliakivonatot. Kézi robotgéppel kihabosítjuk. Fakanállal belekeverjük a ricottát.
Egy másik tálban összefogatjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Több részletben hozzádolgozzuk a cukros tojáshabhoz.
Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral. Belekanalazzuk a masszát. A tetejét kirakjuk megtisztított, felszeletelt eperrel. Megszórjuk szeletelt mandulával és a félretett cukorral.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 70-80 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, kivesszük a formából, tálcára tesszük, szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése