Tarta de Santiago
Tortára vágytam, de valami villámgyorsra, mert nem volt időm konyhatündérkedni. A megoldást a Vidék íze szolgáltatta, amelyben megtaláltam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem, mert percek alatt elkészül, és mégis különleges. Nem voltam rest, amint lett egy kevés időm, nekiálltam rögvest, valóban csak pár perc kellett az összeállításhoz, és már mehetett is a sütőbe, ahonnan nemsokára már ki is vehettem az illatos végeredményt. Már csak azt kellett megvárni, hogy kihűljön, és mehetett a habzsolás. Egyszerű, gyors, és isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
- 25 dkg őrölt mandula
- a tetejére porcukor
Elkészítés:
Nagy tálba ütjük az öt tojást, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, és kézi robotgéppel kihabosítjuk. Több részletben hozzáadjuk az őrölt mandulát, és egyenletes masszává keverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a mandulás masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!). Ha készen van, teljesen kihűtjük, A tetejét vastagon megszórjuk porcukorral, szeleteljük, eszegetjük. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése