Tarta de Santiago

 

Tortára vágytam, de valami villámgyorsra, mert nem volt időm konyhatündérkedni. A megoldást a Vidék íze szolgáltatta, amelyben megtaláltam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem, mert percek alatt elkészül, és mégis különleges. Nem voltam rest, amint lett egy kevés időm, nekiálltam rögvest, valóban csak pár perc kellett az összeállításhoz, és már mehetett is a sütőbe, ahonnan nemsokára már ki is vehettem az illatos végeredményt. Már csak azt kellett megvárni, hogy kihűljön, és mehetett a habzsolás. Egyszerű, gyors, és isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
  • 25 dkg őrölt mandula
  • a tetejére porcukor

Elkészítés:

Nagy tálba ütjük az öt tojást, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, és kézi robotgéppel kihabosítjuk. Több részletben hozzáadjuk az őrölt mandulát, és egyenletes masszává keverjük.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a mandulás masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!). Ha készen van, teljesen kihűtjük, A tetejét vastagon megszórjuk porcukorral, szeleteljük, eszegetjük. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve