Habos pite gyümölcsökkel

 

Nem tudok lekattanni a mandulalikőrről, még mindig találtam hozzá receptet és nem voltam rest elkészíteni. A Vidék ízében leltem rá erre a szépségre, és eredetileg azért figyeltem fel rá, mert fekete cseresznyével készült volna, és én olyat még nem ettem, aztán a mandulalikőr érdekesebb összetevő lett. Fekete cseresznyét végül nem tudtam venni, így gyümölcsmix-el készült, és a habos rétegen is emeltem egy kicsit, a végeredmény pedig isteni finom lett. Egyszerű, mégis különleges desszert.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 17,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg kefír
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 45 dkg mirelit gyümölcsmix felengedve
  • 2 evőkanál méz

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál mandulalikőr
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

Egy tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a vajat a cukorral és a három tojással. Belekeverjük a kefírt és a vaníliakivonatot is. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval, az őrölt mandulával és a reszelt citromhéjjal. Fakanállal összedolgozzuk a két tál tartalmát.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel és meglocsoljuk mézzel. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.

A tetejére a tejszínt habbá verjük a porcukorral és a mandulalikőrrel. Rásimítjuk a hideg pite tetejére, végül megszórjuk szeletelt mandulával. Szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás