Habos pite gyümölcsökkel
Nem tudok lekattanni a mandulalikőrről, még mindig találtam hozzá receptet és nem voltam rest elkészíteni. A Vidék ízében leltem rá erre a szépségre, és eredetileg azért figyeltem fel rá, mert fekete cseresznyével készült volna, és én olyat még nem ettem, aztán a mandulalikőr érdekesebb összetevő lett. Fekete cseresznyét végül nem tudtam venni, így gyümölcsmix-el készült, és a habos rétegen is emeltem egy kicsit, a végeredmény pedig isteni finom lett. Egyszerű, mégis különleges desszert.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 17,5 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg kefír
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja (nálam egy kupak citromlé)
- 15 dkg őrölt mandula
- 45 dkg mirelit gyümölcsmix felengedve
- 2 evőkanál méz
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál mandulalikőr
- szeletelt mandula
Elkészítés:
Egy tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a vajat a cukorral és a három tojással. Belekeverjük a kefírt és a vaníliakivonatot is. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval, az őrölt mandulával és a reszelt citromhéjjal. Fakanállal összedolgozzuk a két tál tartalmát.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel és meglocsoljuk mézzel. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A tetejére a tejszínt habbá verjük a porcukorral és a mandulalikőrrel. Rásimítjuk a hideg pite tetejére, végül megszórjuk szeletelt mandulával. Szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése