Mandulalikőrös tiramisu


 

Már hetek óta szerettem volna készíteni egy jó kis tiramisut, most jött el az ideje. Mivel van mandulalikőröm, ezt a hozzávalót is szerettem volna belecsempészni a desszertbe, ezért olyan receptet kerestem, amiben ez szerepel. Nem kellett sokáig kutakodnom, mert eszembe jutott, hogy a Kiskegyed Világkonyha című különszámában pont láttam egy ilyet, meg is kerestem rögvest, örömmel konstatáltam, hogy tényleg mandulalikőrrel készül ez a változat, ezért nem is késlekedtem semmit, már tegnap elkészítettem a finomságot, tűkön ülve vártam, hogy leteljen a pihenési idő, és végre megkóstolhassam. Nos, mennyei lett a végeredmény, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 dl eszpresszókávé
  • 6 ek mandulalikőr
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 ek holland kakaópor

Elkészítés:

A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojáskrémbe forgatjuk. Egy kicsit híg lesz, de ez nem baj!

A kávét összekeverjük a likőrrel, majd a babapiskóták felét megforgatjuk benne, és kibélelünk velük egy akkora tálat, amelybe pontosan beleférnek. Megkenjük a krém felével. 

A maradék piskótát is a kávéba forgatjuk, a krémre rakjuk, majd rásimítjuk a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás