Mandulalikőrös tiramisu
Már hetek óta szerettem volna készíteni egy jó kis tiramisut, most jött el az ideje. Mivel van mandulalikőröm, ezt a hozzávalót is szerettem volna belecsempészni a desszertbe, ezért olyan receptet kerestem, amiben ez szerepel. Nem kellett sokáig kutakodnom, mert eszembe jutott, hogy a Kiskegyed Világkonyha című különszámában pont láttam egy ilyet, meg is kerestem rögvest, örömmel konstatáltam, hogy tényleg mandulalikőrrel készül ez a változat, ezért nem is késlekedtem semmit, már tegnap elkészítettem a finomságot, tűkön ülve vártam, hogy leteljen a pihenési idő, és végre megkóstolhassam. Nos, mennyei lett a végeredmény, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 2 dl eszpresszókávé
- 6 ek mandulalikőr
- 1 csomag babapiskóta
- 2 ek holland kakaópor
Elkészítés:
A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojáskrémbe forgatjuk. Egy kicsit híg lesz, de ez nem baj!
A kávét összekeverjük a likőrrel, majd a babapiskóták felét megforgatjuk benne, és kibélelünk velük egy akkora tálat, amelybe pontosan beleférnek. Megkenjük a krém felével.
A maradék piskótát is a kávéba forgatjuk, a krémre rakjuk, majd rásimítjuk a maradék krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése