Mocskos tészta

 

Bódi Margó művészetét nem kívánom kommentálni, azonban háziasszonyként sokra tartom őt, szeretem a tradicionális receptjeit, többet ki is próbáltam már közülük. Ezért nagyon megörültem, amikor a költözés során előkerült a szakácskönyve, érdeklődéssel lapoztam végig, és azonnal megakadt a szemem ezen a recepten. Egyszerű és gyors, mégis különleges. Az eredeti receptúrában házilag készült a tészta, én nem voltam ilyen bátor, boltit használtam, de így is nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 50 dkg hosszúmetélt
  • 1 üveg szilvalekvár
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összemocskoljuk a tésztát: szilvalekvárt kanalazunk a tészta tetejére, alaposan összeforgatjuk, mehet a tetejére a porcukor, és már készen is vagyunk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Perzsa szerelemtorta

Tarta de Santiago