Mocskos tészta
Bódi Margó művészetét nem kívánom kommentálni, azonban háziasszonyként sokra tartom őt, szeretem a tradicionális receptjeit, többet ki is próbáltam már közülük. Ezért nagyon megörültem, amikor a költözés során előkerült a szakácskönyve, érdeklődéssel lapoztam végig, és azonnal megakadt a szemem ezen a recepten. Egyszerű és gyors, mégis különleges. Az eredeti receptúrában házilag készült a tészta, én nem voltam ilyen bátor, boltit használtam, de így is nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 50 dkg hosszúmetélt
- 1 üveg szilvalekvár
- porcukor
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összemocskoljuk a tésztát: szilvalekvárt kanalazunk a tészta tetejére, alaposan összeforgatjuk, mehet a tetejére a porcukor, és már készen is vagyunk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése