Cukkinis lecsó csirkemájjal
Nagyon szeretem a lecsót, de olyan macerás elkészíteni, hogy ritkán szánom rá magam. Azonban most kivételt tettem, mert olyan izgalmas ízvilágot ígérő receptúrával találkoztam a Nők Lapjában, hogy muszáj volt kipróbálnom. Meg nem fordult a fejemben eddig, hogy a lecsóhoz csirkemájat is lehet tenni, a cukkini is kimaradt a műfajból, én pedig nagyon kíváncsi lettem, hogy ebből vajon mi lesz. Egy nagyon finom ebéd kerekedett belőle, nem egy átlagos lecsó az biztos, tele van ízzel és zamattal, érdemes adni neki egy esélyt.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 80 dkg lecsópaprika
- 60 dkg paradicsom
- 30 dkg cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 50 dkg csirkemáj
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a kicsumázott, kockára vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkockázott cukkinit és az összezúzott fokhagymát. Kb. 15 percig dinszteljük a zöldségeket, amíg kevés levet nem engednek. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott májat is. Lefedve 20 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük, tálaljuk, habzsoljuk. Kínálhatunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése