Gyümölcsös tiramisu
Tiramisu függésem végtelen, rengeteg variációt kipróbáltam már az évek során, azonban különös módon egyetlen gyümölcsös változat sem szerepelt a listán, éppen ezért azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni ezt a finomságot, amikor megláttam a Vidék ízében a receptet. Pár perces munkával látványos végeredményt kapunk, ráadásul nagyon finom is, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 12 dkg cukor
- 50 dkg vegyes gyümölcs (részemről mirelit)
- 2 dl víz
- 0,5 dl citromlé vagy limoncello
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Először a citromos szirupot készítjük el. Felforraljuk a vizet 3 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal. Addig forraljuk, míg a cukor teljesen el nem olvad. Levesszük a tűzhelyről, beleöntjük a limoncellot (citromlevet), hagyjuk teljesen kihűlni.
3 dkg cukorral kemény habbá verjük a tejszínt. Kézi robotgéppel addig keverjük a mascarponét a maradék cukorral, amíg teljesen el nem olvad benne. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
Egy tálban elkezdjük összeállítani a tiramisut: egy sor citromszirupba mártott piskóta, egy réteg krém, egy réteg gyümölcs. Ezt folytatjuk, amíg tartanak az összetevők. Tálalás előtt legalább egy órán át hűtjük hűtőszekrényben, hogy összeérjenek az ízei, és megpuhuljon a piskóta. Szeleteljük, habzsoljuk. Egyszerű, de nagyszerű finomság.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése