Hideg uborkaleves mandulával, paradicsommal
Beütött a kánikula, muszáj valamivel lehűtenem magam. Nem vagyok leveses, de amikor ezt a receptet megláttam a Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni, annyira egyszerű, mégis különleges finomságról van szó. Főzni sem kell, percek alatt elkészül és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 40 dkg kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 4 dl mandulatej
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 15 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg mandula
- szárított petrezselyem
Elkészítés:
A megmosott uborkából tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot, a többit daraboljuk fel, tegyük mély tálba, adjuk hozzá a joghurtot, a mandulatejet, a reszelt fokhagymát és az olívaolajat. Botmixerrel krémesítsük. Sóval, borssal ízesítsük, tálalásig hűtőben hűtsük le jó hidegre.
A félretett, vékonyra szeletelt uborkával, a darabolt koktélparadicsommal, a durvára vágott mandulával és a szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése