Hideg uborkaleves mandulával, paradicsommal

 

Beütött a kánikula, muszáj valamivel lehűtenem magam. Nem vagyok leveses, de amikor ezt a receptet megláttam a Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni, annyira egyszerű, mégis különleges finomságról van szó. Főzni sem kell, percek alatt elkészül és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 40 dkg kígyóuborka
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 dl mandulatej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg mandula
  • szárított petrezselyem

Elkészítés:

A megmosott uborkából tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot, a többit daraboljuk fel, tegyük mély tálba, adjuk hozzá a joghurtot, a mandulatejet, a reszelt fokhagymát és az olívaolajat. Botmixerrel krémesítsük. Sóval, borssal ízesítsük, tálalásig hűtőben hűtsük le jó hidegre.

A félretett, vékonyra szeletelt uborkával, a darabolt koktélparadicsommal, a durvára vágott mandulával és a szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás