Kukoricás, baconös carbonara
Óriási rajongója vagyok a konzerv kukoricának, szeretek kísérletezni vele, ezért, amikor megláttam ezt a receptet a Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Habár nem ez a meleg nyári nap volt a legideálisabb alkalom a főzéshez, mégis megérte a konyhatündérkedés, mert isteni finom étek készült.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg kockázott bacon
- 50 dkg konzerv kukorica
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 4 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 50 dkg fusilli (orsótészta)
- szárított petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A tésztát főzzük fogkeményre lobogó, sós vízben, szűrjük le és tegyük félre.
Nagy serpenyőben pirítsuk össze az olajon a kockázott bacont, a kukoricát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük kevés sóval, borssal.
A tojásokat keverjük el tálban, adjuk hozzá a főzőtejszínt, a reszelt sajtot, sózzuk, bőven borsozzuk.
A tésztát szedjük a kukoricás, baconös ragura, melegítsük össze, és a tűzről levéve azonnal keverjük el a sajtos tojással. Szórjuk meg szárított petrezselyemmel, tálaljuk, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése