Kukoricás, baconös carbonara

Óriási rajongója vagyok a konzerv kukoricának, szeretek kísérletezni vele, ezért, amikor megláttam ezt a receptet a Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Habár nem ez a meleg nyári nap volt a legideálisabb alkalom a főzéshez, mégis megérte a konyhatündérkedés, mert isteni finom étek készült.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 50 dkg konzerv kukorica
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg fusilli (orsótészta)
  • szárított petrezselyem a tetejére

Elkészítés:

A tésztát főzzük fogkeményre lobogó, sós vízben, szűrjük le és tegyük félre.

Nagy serpenyőben pirítsuk össze az olajon a kockázott bacont, a kukoricát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük kevés sóval, borssal.

A tojásokat keverjük el tálban, adjuk hozzá a főzőtejszínt, a reszelt sajtot, sózzuk, bőven borsozzuk.

A tésztát szedjük a kukoricás, baconös ragura, melegítsük össze, és a tűzről levéve azonnal keverjük el a sajtos tojással. Szórjuk meg szárított petrezselyemmel, tálaljuk, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás