Málnás, étcsokoládés brownie
Maradt egy kis joghurtom, és valami csokisat szerettem volna nassolni. Ezen alapvetésekből kiindulva kezdtem receptet keresni, amit meg is találtam a Nők Lapja Konyha különszámában. Az eredeti recept meggyet tartalmazott, én azonban úgy döntöttem, hogy a málna jobb választás, ezért kicseréltem az alapanyagot, valamint egy picit növeltem a csoki és a habtejszín mennyiségén, mondván, csokis rétegből jobb a több. Isteni finom lett a végeredmény, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert egyszerű és gyors, mégis különleges desszert.
Hozzávalók:
Tésztához
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaj
- 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg cukor
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg liszt
Mázhoz:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg mirelit málna
Elkészítés:
A tésztához vízgőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat, a kakaóport, és a cukrot. Csak addig melegítsük, amíg elolvad a vaj, aztán vegyük le a tűzről. Hozzáadjuk a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
A masszát egy közepes, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe öntjük, betoltjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig sütjük. Ekkor még olyan, mintha nyers lenne, de nem kell tovább sütni, mert kiszárad.
A mázhoz felforraljuk a tejszínt, a darabokra tört étcsokoládéra öntjük. Kézi habverővel simára keverjük, majd egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük. Megszórjuk a málnával, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése