Málnás, étcsokoládés brownie

 

Maradt egy kis joghurtom, és valami csokisat szerettem volna nassolni. Ezen alapvetésekből kiindulva kezdtem receptet keresni, amit meg is találtam a Nők Lapja Konyha különszámában. Az eredeti recept meggyet tartalmazott, én azonban úgy döntöttem, hogy a málna jobb választás, ezért kicseréltem az alapanyagot, valamint egy picit növeltem a csoki és a habtejszín mennyiségén, mondván, csokis rétegből jobb a több. Isteni finom lett a végeredmény, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert egyszerű és gyors, mégis különleges desszert.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 tojás 
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg liszt

Mázhoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg mirelit málna

Elkészítés:

A tésztához vízgőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat, a kakaóport, és a cukrot. Csak addig melegítsük, amíg elolvad a vaj, aztán vegyük le a tűzről. Hozzáadjuk a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.

A masszát egy közepes, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe öntjük, betoltjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig sütjük. Ekkor még olyan, mintha nyers lenne, de nem kell tovább sütni, mert kiszárad.

A mázhoz felforraljuk a tejszínt, a darabokra tört étcsokoládéra öntjük. Kézi habverővel simára keverjük, majd egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük. Megszórjuk a málnával, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás