Torta caprese

 

Csokitortára vágytam. Csak így egyszerűen, semmi fakszni, egy jó kis csokis torta és semmi más. Némi gondolkodás után eszembe jutott, hogy a Kiskegyed Konyhája világkonyha különkiadásában láttam egy Capri szigetéről származó finomságot, ami éppen megfelel a kívánalmaknak. Egyszerű, gyors, mégis különleges desszert, ami istenien esett ezen a szép vasárnapi napon.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 4 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg darált mandula
  • kakaópor a formához
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, meghintjük kakaóporral. Összetördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hagyjuk kissé kihűlni. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

A vajat kihabosítjuk a cukorral, beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mandulát, majd az olvasztott, de már nem forró csokoládét, végül a tojáshabot óvatosan belekeverve a masszát fellazítjuk.

A keveréket a formában elsimítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni, megszórjuk jó sok porcukorral. Szeleteljük, habzsoljuk.

 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Kakaós-kávés zebraszelet

Spenótos tojás