Csokoládés körtetorta
Teljesen mást terveztem sütni, azonban vesztemre belenéztem a Príma Konyha különszámába, és azonnal szerelembe estem ezzel a recepttel. Nagyon régen ettem körtés sütit, és amúgy is csokoholista volnék, vagyis minden abba az irányba mutatott, hogy ezt a nasit el kell készíteni minél előbb. Nem is húztam az időt, ma délelőtt volt időm, és már neki is álltam. Nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 3 db (kb. 45 dkg) körte
- 2 ek citromlé
- 2 ek juharszirup
- 10 dkg étcsokoládé
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1,5 dl habtejszín
- vaj a formához
- 2 ek sárgabaracklekvár
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és távolítsuk el a magházukat. Keverjük össze a citromlevet a juharsziruppal, és locsoljuk meg vele a körtéket. Tegyük őket a hűtőbe kb. 30 percre, hogy marinálódjanak.
A csokoládét mikróban megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. Egy tálban krémesre keverjük a vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a kihűlt csokoládét. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, azután a habtejszínnel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a csokoládés krémhez.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába, simítsuk el a tetejét, és helyezzük rá a marinált körtenegyedeket. Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 70 perc alatt süssük készre (tűpróba!).
Mikróban melegítsük fel a sárgabaracklekvárt, majd kenjük meg vele a még forró tortát, és hagyjuk kihűlni a formában. Tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése