Csokoládés körtetorta

 

 

Teljesen mást terveztem sütni, azonban vesztemre belenéztem a Príma Konyha különszámába, és azonnal szerelembe estem ezzel a recepttel. Nagyon régen ettem körtés sütit, és amúgy is csokoholista volnék, vagyis minden abba az irányba mutatott, hogy ezt a nasit el kell készíteni minél előbb. Nem is húztam az időt, ma délelőtt volt időm, és már neki is álltam. Nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 3 db (kb. 45 dkg) körte
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek juharszirup
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1,5 dl habtejszín
  • vaj a formához
  • 2 ek sárgabaracklekvár
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és távolítsuk el a magházukat. Keverjük össze a citromlevet a juharsziruppal, és locsoljuk meg vele a körtéket. Tegyük őket a hűtőbe kb. 30 percre, hogy marinálódjanak.

A csokoládét mikróban megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. Egy tálban krémesre keverjük a vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a kihűlt csokoládét. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, azután a habtejszínnel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a csokoládés krémhez.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába, simítsuk el a tetejét, és helyezzük rá  a marinált körtenegyedeket. Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 70 perc alatt süssük készre (tűpróba!).

Mikróban melegítsük fel a sárgabaracklekvárt, majd kenjük meg vele a még forró tortát, és hagyjuk kihűlni a formában. Tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kakaós-kávés zebraszelet

Zserbós tejbegríz

Spenótos tojás